sâmbătă, 26 septembrie 2009

Ador tara in care m-am nascut...

Romania, tara unde ne-am nascut si unde ne ducem existenta, patria noastra minunata, care ne ofera toate posibilitatile spre un trai mai bun. Traind in Romania esti cuprins in pemanenta de o stare de beatitudine, de speranta, nu-i asa? Inca de mica am fost intoxicata cu eterna lozinca "invata carte, maica, doar asa ajungi cineva". Buun...,
 nimic gresit in acest sfat (Sar'na mamaie), numai ca in minunata noastra jungla, regulile s-au mai schimbat intre timp.

Cresti cu anumite conceptii, inveti, faci o facultate, sau poate doua, si imediat ti se da un job, nu se cere super experienta, ti se da o sansa pentru a-ti dezvolta cariera, esti sustinut, incurajat si rasplatit financiar pe masura.

Deci, sa recapitulam: Romania-studii-job super, automat iti permiti sa pleci in "j'demii" de concedii. Cum unde? Paris, Miami, Ibiza, hai, mai oameni buni, ce? Nu stiti? Parca nu traiti in Romania, ce Dumnezeu. Next level: a venit timpul casatoriei, imediat ti se da o locuinta, garsoniera, apartament, in functie de culoarea ochilor.

Daca ai ochii verzi, ai sanse la duplex. Ce credite? Ce datorii? Cartile de munca sunt in acord cu legea, nu exista sa muncesti 8 ore si sa fii pontat doar 4, nuuu, nu exista asa ceva. Preturile scad, salariile cresc in nestire, serviciile medicale sunt gratuite, nu exista saracie, toti suntem egali.

Mai nou, s-au interzis si manelele, pe strada esti in siguranta la orice ora, iar daca iti uiti casetofonul in masina, in urmatoarele 10 minute cineva suna la usa si ti-l aduce. O corectitudine si armonie totala. Cine nu ar vrea sa traiasca in Romania? Romania iti vrea binele, dar stiti vorba aceea "Toti iti vor binele, nu ti-l lasa luat".

1 comentarii:

Anonim spunea...

Inca de prin sept. 2009 scriai frumos!
si eu ador tara asta ...

Trimiteți un comentariu

Ai o părere?

toateBlogurile.ro